Blog Pure & Original: Haarden

No Tags | Pinterest favorite | Geen reacties op Blog Pure & Original: Haarden

Sinds vorig jaar december zijn wij de trotse bezitters van een openhaard! Ik kan niet wachten op de fijne zondag middagen waarna we na een lange en koude boswandeling heerlijk met een grote kop chocolademelk kunnen opwarmen voor de openhaard.
Het is de centrale plek in ons huis geworden waar iedereen, jong en oud, direct naar toe trekt. En of je nu uitvoerig gaat houthakken voor openhaarden alvorens je het vuur aan steekt of alleen maar op een knop drukt voor een gashaard, het gevoel van warmte en gezelligheid vindt je terug in alle soorten inbouwhaarden!

 

Het meeste romantisch en idyllische is toch wel de houthaard, brandhout sprokkelen en hakken om vervolgens de haard aan te steken te kunnen genieten van het knisperen vuur. Heb je de ruimte dan is een grote schouw natuurlijk prachtig maar ook een kleine houtkachel geeft die warmte die je zoekt. Maar ben je, net als ons, vaak laat thuis en heb je een druk bestaan dan zijn een gashaarden een uitkomst! Met één druk op de knop brand je vuur en wordt het lekker snel warm in huis. Een bijkomend voordeel: ze zijn er in alle soorten en maten en veel ruimte voor een rookkanaal heb je niet nodig. Woon je een appartement dan is de bio-ethanol haard, waarbij geen rookkanaal nodig is, de juiste keus, deze kun je alle formaten verkrijgen en kun je zelfs midden in de kamer neerzetten.

 

Ben je zelf ook toe aan een haard of misschien wil je je oude haard een nieuwe look geven, ik heb een aantal fijne inspiratiebeelden voor je opgezocht, laat je inspireren en voel de warmte!

De traditionele schouwen, in een strakke uitvoering zijn prachtig af te werken met Fresco kalkverf in de kleur Old Linen gecombineerd met een robuuste houten achterwand en een strak geverfd wit balkenplafond.

De compacte houtkachel zoals we die veel in de Scandinavische interieurs zien vormt samen met het blanke hout de eenvoudige stoel en de donker achterwand, geverfd in de kleur Black Smoke, een prachtig plaatje vol contrasten.

Wanneer je een grote zolder hebt of een enorme slaapkamer is de haard als afscheiding tussen de masterbedroom en masterbathroom natuurlijk een ultieme eyecatcher. Ook heel goed toepasbaar als roomdivider tussen het woon- en eetgedeelte op de begane grond.

De combinatie van een meubel en haard is ideaal wanneer je de tv-hoek wil combineren met de openhaard, op deze manier creëer je voldoende ruimte naast de haard om een tv te plaatsen zonder dat er een los meubel nodig is. De wand is hier afgewerkt met Fresco kalkverf in de kleur Bone.

Persoonlijk een favoriet omdat er van deze haard een echt element is gemaakt. Het plateau is bekleed met leder en de schouw is afgewerkt met Marrakech walls in de kleur River Silt voor een bijzondere en levendige uitstraling.

De haard op ooghoogte zien we gelukkig steeds vaker, want ook aan tafel wil je kunnen genieten van het warme en levendige vuur tijdens een lange diner met vrienden en familie. De kleur Fondant zorgt voor de juiste balans tussen vloer, plafond en meubels.

Onze eigen haard zorgde direct voor gezelligheid toen er nog geen bank of kast in de woonkamer stond. Het is de warmte, het vuur en de sfeer, waarom wij in ieder geval zeggen; “we kunnen niet meer zonder!”

 

Heb je binnen geen mogelijkheid voor een haard? Denk dan eens aan buiten, lees het artikel over buitenhaarden in onze blog.


 

Bronnen:

foto 1,3,4,5,6 Pure & Original,

foto 2:  Realisatie Marie Masureel, Fotografie Claude Smekens

foto 7: HUYS91


No Comments

Comments are closed.