Blog: Pure & Original

· · · | HUYS91 · inspiratie | Geen reacties op Blog: Pure & Original

Leuk ons eerste blog voor Pure & Original staat online! Deze keer vertellen we je alles over kleur in huis, wat zijn de tips en tricks en hoe combineer je verschillende kleuren, met in de hoofdrol de prachtige kleuren verf van het merk zelf. Veel leesplezier!

Zodra er alleen al maar een kleine straal van de lentezon tevoorschijn komt begint het te kriebelen! We willen weer aan de slag met ons interieur, de winterkleuren eruit en de zomerkleuren erin, heerlijk om na de donkere dagen je interieur weer te voorzien van een frisse wind. Kleur is dé manier om een ruimte snel en gemakkelijk een compleet nieuwe sfeer te geven. Of je nu kiest voor ingetogen pastellen of dynamische contrasten, met kleur laat je je interieur spreken en geef je eigenheid en identiteit aan een ruimte. Maar kleur doet meer! Je kan er een ruimte optisch mee verlengen of verhogen, iets mee accentueren of juist in de omgeving op laten gaan, met kleur behaal je snel een groots effect. Maar hoe kies je nu de juiste kleuren voor bij jou thuis? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet!
924dd9cec7fdefba91c123d9ed0f20c7
35574dfc8854c9de0bf30e98aa1aeb57
Begin altijd met een uitgangspunt wat de basis vormt voor de rest van je interieur. Je kunt hiervoor een moodboard maken maar ook een dierbaar schilderij of antieke stoel kunnen heel goed dienen als startpunt. Op deze manier kun je op een makkelijke manier zien of een kleur goed samengaat met jouw gekozen basis of dat het juist vloekt, is dat het geval dan zal de kleur ook misstaan in het interieur.
Kies voor kleuren uit hetzelfde kleurenschema, alle kleuren van Pure & Original combineren prachtig bij elkaar omdat de kleurtonen uit de collectie gelijk zijn. Ga voor ton sur ton als je van een rustig interieur houdt. Hoe dichter de kleuren bij elkaar hoe harmonieuzer het effect. Wil je iets meer dynamiek in je interieur combineer dan kleuren die iets verder uit elkaar liggen maar nog wel steeds dezelfde kleurtoon hebben. Neem bijvoorbeeld Oxford blue, Pigeon Grey en Evening Shadow voor een rustigere interieur of ga juist Ivoor, Soft Asparagus en Lagoon Water voor een iets spannender effect.
pure original fresco lime paint color Earth Stone
Zorg voor balans, ga niet aan de slag met teveel kleuren, op die manier komen de kleuren ook echt tot recht in je interieur. Een makkelijke verhouding om aan te houden is 60-30-10, 60% voor een basiskleur, 30% voor je tweede kleur en 10% voor je accentkleur. Voor de hoofdkleur is het mooi om voor een rustige tint te gaan bijvoorbeeld de Earth Stone van Pure & Original.pure original spring colors
Houd rekening met waar de kleur komt, kleuren staan namelijk nooit op zichzelf, ze worden beïnvloed door andere kleuren en materialen en zeker niet onbelangrijk door de lichtinval. Heb je een kamer op het oosten of het noorden dan komt er blauw licht naar binnen, veel koeler dan een kamer op het zuiden of westen waar geel licht naar binnen valt. In een koele kamer kun je dan ook beter voor warmere tinten kiezen en in een warme kamer zijn juist koele tinten weer heel mooi. Ben je niet helemaal zeker van een kleur ga dan met een proefpotje aan de slag, zo kun je goed zien hoe een kleur kleurt in jouw interieur.
pure original sweet memories
Voor meer diepte in je interieur maak je gebruik van contrasten. Dit kun je heel goed doen door het houtwerk in een hoogglans lak af te lakken en voor de muren een mooie matte kalk- of krijtverf te gebruiken. Wil je graag dat die mooie kast in het oog springt, verf deze dan in een lichte tint en zet de kast tegen een donker wand aan. Lichte elementen komen namelijk altijd naar voren en donkere elementen trekken naar achteren, dit zorgt er niet alleen voor dat je kast een echt eyecatcher wordt het creëert ook diepte waardoor je woning groter lijkt.
pure original pure nature
Heb je de keus voor de kleuren op de wanden gemaakt, herhaal deze kleuren dan in meubels en accessoires, een oude salontafel blaas je zo een nieuw leven in door deze in een mooie tint te verven passend bij de kleuren van de wanden. En als laatste tip, durf! Wees niet bang dat je kamer donker wordt wanneer je de muren een kleur geeft, het zorgt juist voor een levendig interieur.
Lees ook de blogs van andere bloggers op Pure & Original.

No Comments

Leave a comment