De natuur als inspiratiebron

No Tags | Pinterest favorite | Geen reacties op De natuur als inspiratiebron

Het leuke van mijn vak is dat ik leefomgevingen mag creëren. Met de gebruikers of de bewoners als belangrijkste inspiratiebron van het pand gaan we aan de slag met een ontwerp dat uiteindelijk moet passen als een maatpak.

 

Ideeën voor een ontwerp haal ik natuurlijk uit de mensen zelf maar ook uit architectuur, kunst, cultuur en misschien wel de belangrijkste uit de natuur. Want nergens zijn vormen en kleuren zo bijzonder als daar waar alles nog niet is beïnvloed door de mens. Zo vormen de contrasterende kleuren in de natuur vaak mooie en verassende composities die we in het interieur nog veel te weinig terug laten komen.

 

In ons interieur kiezen we in de regel vaak voor een veilig basis in wit, grijs of bruin waar we dan één of twee accentkleuren aan toevoegen, terwijl de natuur laat zien dat kleur, en vooral de combinatie daarvan, prachtig kan zijn!

 

Omdat ik zelf niet een held ben in het maken van mooie foto’s is Pinterest voor mij de uitkomst als het gaat om natuurlijke inspiratiefoto’s vinden voor onze projecten. In combinatie met sfeerfoto’s, kleuren en materialen vormen deze moodborden echt het startpunt van een nieuw project.

 

De prachtige schelpen in het eerste moodbord geven een sterk contrast weer tussen licht en donker, de kleur aan de binnenkant van de schelp zorgt ervoor dat het geheel niet te kil wordt en subtiel in elkaar overvloeit.

blog de natuur als inspiratiebron Pure & Original| Blog HUYS91 Thuismakers, buro voor interieurarchitectuur, conceptontwikkeling en ruimtelijke vormgevingBronnen moodbord: 2. flickr.com, 2 eggsontheroof.com, 3 vickys-home.blogspot.nl,  4 www.woonstijl.nl

 

Een deel van een schors zorgt in dit moodbord voor een prachtige ton-sur-ton kleurcombinatie.  De kleuren verschillen ligt in nuance maar hebben vrijwel dezelfde tint, door het gebruik van hoogglans, zijdeglans en mat maak je deze kleuren extra spannend.

 

blog de natuur als inspiratiebron Pure & Original| Blog HUYS91 Thuismakers, buro voor interieurarchitectuur, conceptontwikkeling en ruimtelijke vormgevingBronnen moodbord: 3: petitcabinetdecuriosites.tumblr.com, 2: pure-white-home.blogspot.com

 

Oranje en paars zijn op het eerste gezicht niet kleuren die je snel bij elkaar zou zoeken maar het bovenstaande moodbord laat zien dat contrasterende kleuren elkaar versterken. De kleur Aubergine verbindt de uitgesproken combinatie tot een prachtig geheel.

blog de natuur als inspiratiebron Pure & Original| Blog HUYS91 Thuismakers, buro voor interieurarchitectuur, conceptontwikkeling en ruimtelijke vormgevingBronnen moodbord: 4: ana-rosa.tumblr.com, 2: lin-morris.com/studio-wm-at-milan-design-week, 3: Pure&Original 

 

Pastellen, we kunnen er al een aantal seizoenen niet om heen in ons interieur maar ook in de natuur blijkt dit een gouden combinatie. Ga voor kleuren met een gelijke kleurtoon en je slaat nooit de plank mis!
Laat je inspireren door de natuur, via Pinterest, je eigen vakantiefoto’s of een vlug kiekje met je iphone en breng op je eigen manier kleur in je interieur!


 

Bronnen moodbord:  1: www.flickr.com,  2, 3 en 4: Pure&Original